Franske bulldogs

Den franske bulldog stammer øjensynlig fra Frankrig. Ophavet til den franske bulldog skal findes i Peru. Efter Amerikas opdagelse tog spanierne chincha-bulldoggen (små individer af spanske tyrekamphunde) med sig hjem, hvor der blev avlet videre på racen (krydset med engelske dværgbulldogger, muligvis medbragt af tekstilarbejdere, som af bitter nød var flyttet fra England til Normandiet). Den første stambogsføring af racen fandt sted i 1885.
Skulderhøjden: 30-32 cm for begge køn.
Vægt: 8-14 kg.
Temperament: Intelligent, Legesyg, Sorgløs, Selskabelig, Livlig, Vagtsom, Skarpsindig, Kærlig, Tålmodig, Atletisk

Avlsrestriktioner:
Min. alder for tæver 15 mdr.
Min. alder for hanner 12 mdr.

Udstillingskrav: Certifikat opnået efter hunden er blevet 12 mdr. skal foreligge inden parring.
PL attest skal foreligge inden parring

Patella status:
PL 0 må bruges i avl. PL 1 må kun bruges parres med PL 0 PL 2 og PL 3 må ikke bruges i avl.
DDH anbefaler Spondylosetest inden avl.

Farver

DKK tillader kun fawn (lysbrun), brindlet og broget. Godkendte farver til avl i DDH er: Hvid med pletter i Sort eller Fawn eller Rød, Brindle, Black and Tan, Blue/Tan, Blue/Fawn, Blå, alle farver med eller uden hvid, Merle er ikke tilladt,

Merle

Navn til mest kvinder i DK, fra det franske ord merle, der betyder solsort (fra latinske merula). Beslægtede navne er Merrill eller Muriel. Merle er et genetisk mønster i en hunds pels og alleler af PMEL-genet.
To typer farvede pletter optræder generelt: brun/leverfarvet (rød merle) og sort (blue merle). Melanocytprotein PMEL også kendt som præmelanosomprotein, sølv locus protein homolog (SILV) eller Glycoprotein 100 (gp100), er et protein. PMEL er et 100 kDa, 661 aminosyrer langt type I transmembrant glycoprotein, der primært udtrykkes i melanosomer, som er de melanin-producerende organeller i melanocytter af pigmentceller i huden og øjet.
gp100-proteinet indeholder differentieringsantigener og er blevet bredt undersøgt for brug som et mål for melanom immunterapi. Forskellige sekvenser af GP100-peptidet kan anvendes til immunisering mod tumorer. Ifølge et casestudie har modifikationer af GP100, såsom GP100-209 og GP100-208, vist et større antal antigen-specifikke CTL'er (cytotoksiske T-lymfocytter), som kan målrette og dræbe cancerceller (Eisenberg).

Brindle

Det er tit beskrevet som tiger-stribet, selvom det brindle mønster er mere subtilt. Brindle fremstår typisk som sorte striber på en rød base. Striberne er eumelanin (sort/brunt pigment), og basen er phaeomelanin (rødt/gult pigment), så udseendet af disse pigmenter kan ændres af et hvilket som helst af de gener, som normalt påvirker dem.
Eumelanin (pigmentet, der udgør striberne) kan påvirkes af: merle (og harlekin), lever, fortynding, gråning og recessiv rød.
Phaeomelanin (pigmentet, der udgør basen) kan påvirkes af: Intensitet locus.
Brindle er forårsaget af en kompleks genproces og er teknisk set en form for mosaicisme, hvor nogle celler udtrykker en allel (KB) og andre celler udtrykker en anden allel (ky). En allel (tidligere allelomor) er, en af flere mulige udgaver af et givet gen. Ordet kommer af græsk allelo (hinanden). Det brindle mønster kan også træde i stedet for solbrun i tricolor pels af nogle hunderacer. Mønsteret kan kun skelnes fra den almindelige tricolor på tæt hold. Hunde af denne farve beskrives ofte som "trindle". Det kan også forekomme i kombination med merle i spidserne, eller som en brindle merle, i racer som Cardigan Welsh Corgi, selvom sidstnævnte ikke accepteres i udstillingen.
Brindle-farvning hos heste er ekstremt sjælden og er i mange tilfælde forbundet med spontan kimærisme, hvilket resulterer i et dyr med to sæt DNA, hvor brindle-mønsteret er et udtryk for to forskellige sæt af hestepelsfarvegener i en hest.

Blue

Blå er en kølig, metallisk grå farve. Det betyder typisk en d/d fortynding af sort pigment, en grå farve, der er grå fra fødslen, men som har en lang række racespecifikke betydninger.
Hos Kerry Blue Terriers, Pudler og Bearded Collies refererer "blå" til en farve, der er sort ved fødslen og gradvist gråner, efterhånden som hunden modnes. Hos australske hyrdehunde, ru collier og shetlandsfårehunde betyder blå en blå (sortbaseret) merle. Hos australske silketerrierer betyder blå et sadelagtigt sort og brunt mønster, hvor de sorte dele af pelsen gradvist falmer til en stålgrå efterhånden som hunden modnes, og hos australske kvæghunde står blå for en tæt tikket sort-baseret farve med et generelt blågrå udseende.
ogle hunde vil blive født sorte og blegne, når de modnes - hvilket giver et blåt udseende. Dette skyldes sædvanligvis tilstedeværelsen af Merle-genet, som giver en blålig eller grånende effekt eller et falmende gen.
Nogle hunde kan være helt blå, men oftere er der en kombination af farver, mønstre og markeringer: Tik (pletter), Brindle, Merle (eller Dapple), Sable (sorte hår), Piebald – (Plettet eller flerfarvet). Der er også Blue and tan.